IOI-stifter: Spilinvestorer bør gå sammen i konsortier for at sikre risikovillig kapital

Den danske spilbranche har potentialet til at levere globale succeser, men det kræver politisk velvilje og bedre finansieringsmuligheder for spiludviklerne, mener investor og medstifter af Io Interactive Janos Flösser.
Det danske spil Subway Surfers ligger på top ti over de mest downloadede spil nogensinde i Apples App Store. | Foto: PR/Sybo Games
Det danske spil Subway Surfers ligger på top ti over de mest downloadede spil nogensinde i Apples App Store. | Foto: PR/Sybo Games

Gode ideer og kreative talenter er ikke tilstrækkeligt, hvis den danske spilbranche skal få succes på det globale marked. Der er behov for politisk medvind og ikke mindst nye finansieringsmodeller.

Det udtaler Janos Flösser, investor i ventureselskabet Promentum Equity Partners og medstifter af IO Interactive, til Mandag Morgen.

Han peger på, at investorer bør overveje at gå sammen i større konsortier eller finde andre nye finansieringsmodeller for at sikre den nødvendige kapital til spiludviklerne.

"Vi skal også kunne være med, når potentialerne skal vokse sig store. Her kan man overveje et konsortium af investorer inden for spil, så vi får mere risikovillig kapital på bordet – en slags spillenes forlag til gavn for industrien," siger Janos Flösser til Mandag Morgen.

Den danske spilbranchen omsatte i 2015 for 1,2 mia. kr. Bestyrelsesformand for brancheforeningen Interactive Denmark, Jan Neiiendam, mener, at man bør bruge danske spilsucceser som Subway Surfers, Hitman og Limbo som inspiration til at skrue op for de globale ambitioner.

Danske spilselskaber midtpunkt i amerikansk søgsmål 

Danske gamingnavne med i kapitalfond 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også