ITWatch

IOI-stifter: Spilinvestorer bør gå sammen i konsortier for at sikre risikovillig kapital

Den danske spilbranche har potentialet til at levere globale succeser, men det kræver politisk velvilje og bedre finansieringsmuligheder for spiludviklerne, mener investor og medstifter af Io Interactive Janos Flösser.

Det danske spil Subway Surfers ligger på top ti over de mest downloadede spil nogensinde i Apples App Store. | Foto: PR/Sybo Games

Gode ideer og kreative talenter er ikke tilstrækkeligt, hvis den danske spilbranche skal få succes på det globale marked. Der er behov for politisk medvind og ikke mindst nye finansieringsmodeller.

Det udtaler Janos Flösser, investor i ventureselskabet Promentum Equity Partners og medstifter af IO Interactive, til Mandag Morgen.

Han peger på, at investorer bør overveje at gå sammen i større konsortier eller finde andre nye finansieringsmodeller for at sikre den nødvendige kapital til spiludviklerne.

"Vi skal også kunne være med, når potentialerne skal vokse sig store. Her kan man overveje et konsortium af investorer inden for spil, så vi får mere risikovillig kapital på bordet – en slags spillenes forlag til gavn for industrien," siger Janos Flösser til Mandag Morgen.

Den danske spilbranchen omsatte i 2015 for 1,2 mia. kr. Bestyrelsesformand for brancheforeningen Interactive Denmark, Jan Neiiendam, mener, at man bør bruge danske spilsucceser som Subway Surfers, Hitman og Limbo som inspiration til at skrue op for de globale ambitioner.

Danske spilselskaber midtpunkt i amerikansk søgsmål 

Danske gamingnavne med i kapitalfond 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs