ITWatch

Danske spilselskaber midtpunkt i amerikansk søgsmål

De danske spilselskaber Sybo og Kiloo, som står bag Subway Surfers, er blevet midtpunkt i en amerikansk sag om udnyttelse af børns data.

Foto: PR/Sybo Games

De danske spilselskaber Sybo og Kiloo er i et amerikansk massesøgsmål blevet anklaget for at have udnyttet spildata fra børn til at målrette reklamer - uden forældrenes samtykke.

Det skriver Version2 på baggrund en meddelelse fra advokatfirmaet Leiff Cabraser, Heimann & Bernstein, som står bag søgsmålet på vegne af forældre i Californien og New York.

Informationen skulle være blevet indsamlet gennem software tilføjet til spillene med netop dataindsamling for øje. Søgsmålet drejer sig både om spillet Subway Surfers, verdens mest downloadede spil, og en række andre titler fra selskaberne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Kiloo eller Sybo, men i en undersøgelse fra 2015 gik selskaberne med til at ændre i spillets privatlivspolitik for bedre at beskytte børn, men pointerede samtidig, at spillet ikke specifikt henvender sig til børn, men et generelt publikum, hvilket advokatfirmaet bag søgsmålet er uenig i.

Søgsmålet tager afsæt i Children’s Online Privacy Protection Act-loven fra 1999, som skal beskytte børn under 13's privatliv, hvor netop målgruppe-spørgsmålet kan blive afgørende.

Dansk spilfirma sikrer fremtiden med bæredygtige investeringer 

Aarhusiansk udvikler skal skabe den næste danske spilsucces 

Subway Surfers har forgyldt fire danske spiludviklere - nu bliver det til en tv-serie 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs