Amerikanske it-selskaber parkerer milliarder i udlandet

It-selskaber holder gigantisk milliardformue uden for de amerikanske skattemyndighedernes rækkevidde.
Apple med adm. direktør Tim Cook i spidsen er blandt selskaberne med en stor pengebeholdning i udlandet. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez
Apple med adm. direktør Tim Cook i spidsen er blandt selskaberne med en stor pengebeholdning i udlandet. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Knap 3000 mia. kr. Så stor er pengebeholdningen, som de amerikanske it-selskaber Apple, Google og Microsoft har parkeret i udlandet og dermed udenfor USA's skattemyndigheders rækkevidde.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af CNN Money. Bag opgørelse står kreditvurderingsinstituttet Moody’s.

"Pengene, som holdes i udlandet, fortsætter med at vokse på grund af den amerikanske skattepolitik," siger vicedirektør Richard Lane i Moody's til nyhedsbureauet.

For at lokke de bugnende pengetanke tilbage på amerikanske jord har Trump-regeringen bebudet en sænkelse af selskabsskatten fra 35 pct. til 15 pct.

For Apples vedkommende ligger 92 pct. af selskabets kontantbalance på 246 mia. dollar udenfor USA’s grænser. Samlet set tegner de fem it-selskaber Apple, Microsoft, Google/Alphabet, Cisco Systems og Oracle for 32 pct. af alle amerikanske selskabers udenlandske pengebeholdning.

Apple tager markedsandele i Danmark 

Apple bygger datacenter nummer to i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter