Energistyrelsen: Nogle teleselskaber overtræder roaming-reglerne

Der bliver holdt godt øje med teleselskaberne hos Energistyrelsen. Her er vurderingen, at nogle selskaber overtræder de nye roaming-regler.
Foto: PR
Foto: PR

Energistyrelsen mener, at nogle teleselskaber overtræder EU's roaming-regler.

Det siger Jakob Henrik Juul, kontorchef i Center for Tele i Energistyrelsen, til Berlingske.

ITWatch beskrev allerede i sidste uge, at Energistyrelsen har kontaktet en række teleselskaber efter, at roaming-reglerne trådte i kraft 15. juni.

Nogle er udvalgt på grund af deres markedsandel, andre fordi Energistyrelsen har modtaget klager fra kunder, og endelig er en helt tredje gruppe udvalgt helt tilfældigt.

Samlet har styrelsen kontaktet 14 ud af landet 69 registrerede mobiloperatører. 

Overfor Berlingske uddyber Jakob Henrik Juul, at styrelsen mener, at nogle selskaber overtræder roaming-reglerne.

"Der er nogen, og der er også nogen, som vi har en klar fornemmelse af udfordrer os, fordi vi tidligere har haft en dialog med dem på baggrund af, hvad der står på deres hjemmeside. Det gælder også blandt de store selskaber. De selskaber, hvor vi har bedt om yderligere oplysninger, får typisk to uger til at svare," siger Jakob Henrik Juul uden at ville nævne navne på selskaberne.

Han forklarer videre, at Energistyrelsen træffer afgørelse efter sommerferien. Hvis selskaberne bryder reglerne ved eksempelvis at have taget for meget for et abonnement med roaming, kan de i sidste konksekvens skulle betale penge tilbage til kunderne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Mia Grosen sidder i DI’s advisory board for entreprenørskab, som netop har sendt anbefalinger til regeringen, hvor ét af dem er, at der bør laves en rågivingsindsats for scaleups med internationale ambitioner. | Foto: PR

Danske startups skal tænke større end Danmark

For abonnenter