ITWatch

Energistyrelsen: Nogle teleselskaber overtræder roaming-reglerne

Der bliver holdt godt øje med teleselskaberne hos Energistyrelsen. Her er vurderingen, at nogle selskaber overtræder de nye roaming-regler.

Foto: PR

Energistyrelsen mener, at nogle teleselskaber overtræder EU's roaming-regler.

Det siger Jakob Henrik Juul, kontorchef i Center for Tele i Energistyrelsen, til Berlingske.

ITWatch beskrev allerede i sidste uge, at Energistyrelsen har kontaktet en række teleselskaber efter, at roaming-reglerne trådte i kraft 15. juni.

Nogle er udvalgt på grund af deres markedsandel, andre fordi Energistyrelsen har modtaget klager fra kunder, og endelig er en helt tredje gruppe udvalgt helt tilfældigt.

Samlet har styrelsen kontaktet 14 ud af landet 69 registrerede mobiloperatører. 

Overfor Berlingske uddyber Jakob Henrik Juul, at styrelsen mener, at nogle selskaber overtræder roaming-reglerne.

"Der er nogen, og der er også nogen, som vi har en klar fornemmelse af udfordrer os, fordi vi tidligere har haft en dialog med dem på baggrund af, hvad der står på deres hjemmeside. Det gælder også blandt de store selskaber. De selskaber, hvor vi har bedt om yderligere oplysninger, får typisk to uger til at svare," siger Jakob Henrik Juul uden at ville nævne navne på selskaberne.

Han forklarer videre, at Energistyrelsen træffer afgørelse efter sommerferien. Hvis selskaberne bryder reglerne ved eksempelvis at have taget for meget for et abonnement med roaming, kan de i sidste konksekvens skulle betale penge tilbage til kunderne.

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs