ITWatch

Staten vælger "de samme gamle travheste" blandt it-selskaber

Forsigtig nulfejlskultur ligger til grund for, at staten igen og igen vælger de samme it-selskaber trods mange fejl. Det skriver lille udfordrer i debatindlæg i Altinget.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

De er de samme store it-selskaber, der kommer i spil, når staten skal have udført nye opgaver. Det skriver Morten Kjærsgaard, der er direktør i it-selskabet Magenta i et debatindlæg i Altinget.

"Det er ærgerligt for os i segmentet med under 100 millioner kroner i årlig omsætning, men det er også ærgerligt og dyrt for staten, at man – trods svingende erfaringer med de få udvalgte leverandører – ikke vælger at se ud over feltet af gamle travheste," skriver han.

Han skriver videre, at de 100 mio. ofte er den nedre grænse for omsætningen for bydere i offentlige opgaver.

"Og hvorfor vælger myndighederne fra den samme pulje af leverandører? Fordi der fortsat er en nulfejlskultur, hvilket direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle har erkendt," skriver han.

 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs