ITWatch

Kodeklasserne i skolen er populære

Der er tilslutning blandt de københavnske skoler til at blive kodeklasser, melder ITB og Københavns Kommune.

Foto: Arkiv/Jacob Erhbahn/Polfoto

Hver tredje skole i Københavns Kommune er nu tilmeldt forsøget med at etablere såkaldte kodeklasser eller en Coding Class. Det skriver ITB i en meddelelse.

"Normalt ser vi slet ikke den tilslutning, når det drejer sig om noget frivilligt. Men det viser med al tydelighed, at der er et virkeligt stort ønske fra skolerne om at få it ind som et skabende og kreativt fag på skoleskemaet," udtaler Heidi Theilmann Schmidt, projektleder i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune i meddelelsen.

Projektet blev indledt sidste år med otte københavnske skoleklasser, der arbejdede med it og kodning, men siden har 25 Københavnske skoler og 57 klasser nu tilmeldt sig forløbet Coding Class CPH, der starter op efter sommerferien.

De to afsendere af meddelelsen skriver, at succesen skyldes store interesse fra blandt andre lærerne på skolerne.

"Skolerne, virksomhederne og foreningen Coding Pirates har med hver deres kompetencer skabt en ny og frisk måde at undervise på, og især virksomhedernes biddrag har været en kæmpe motivator for både lærere og elever, fordi teori pludselig blev til noget konkret og håndgribeligt," fortæller Camilla Ottsen, centerchef for Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs