ITWatch

It-branchen kritiserer regeringens nye it-udspil

Regeringen vil centralisere statslige it-opgaver. Det vækker kritik hos It-branchen, at opgaverne ikke lægges ud til private.

Birgitte Hass, direktør i It-branchen, kritiserer, at regeringen ikke vil lægge statslige it-opgaver ud til private. | Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen

Det vækker ikke begejstring hos It-branchen, at regeringen i et nyt udspil foreslår at samle it-driften for 19.000 statsligt ansatte under Statens It.

"Der er ikke noget af det, regeringen foreslår, som det private marked ikke kunne gøre lige så godt eller bedre end det offentlige," siger brancheorganisationens direktør, Birgitte Hass, til Computerworld.

Centraliseringen af it-driften skal ske i løbet af de kommende fire-fem år og skal bl.a. udmønte sig i mere standardisering af it-systemer på tværs af staten. Birgitte Hass kan sagtens se idéen i fælles løsninger, men ærgrer sig over, at det ikke lægges ud til private it-virksomheder.

"Vi har et kompetent marked med gode leverandører, der kan levere lige præcis det, som regeringen efterspørger. Jeg har svært ved at se ideen i, at det offentlige selv skal stå med det," siger hun.

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs