ITWatch

Ny arbejdsgruppe skal forhindre it-skandaler

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, har nedsat en 12 mand stor arbejdsgruppe, der skal tegne fremtidens it-strategi. Men kritiker forventer ingen mirakelkur fra gruppen.

Tilbage i januar slog Sophie Løhde, minister for offentlig innovation, fast, at der skulle udvikles en metode for at skabe nye it-projekter til rette pris - uden forsinkelser. Eller sagt med andre ord: At få sat en stopper for de mange it-skeletter, der vælter ud af det offentlige skab i disse måneder.

Det skriver Version2.

Som led i den politiske ambition har ministeren nu nedsat en arbejdsgruppe bestående af 12 mand. Det bliver Lars Frelle-Petersen, der er adm. direktør i Digitaliseringsstyrelsen, der skal stå i spidsen for gruppen, der tæller ni embedsmænd og tre eksterne eksperter. Ud af de 12 har kun én en uddannelse inden for it, og der er ingen forksere.

Professor i it ved CBS, Kim Normann Andersen, er ikke imponeret og kalder det "en meget DJØF’sk måde at gribe det an på".

Han mener ikke, at gruppens arbejde vil gøre det nogen forskel:

"Der er i og for sig ikke noget overraskende i sammensætningen, og så bliver det også lidt forudsigeligt, hvor vi ender henne. Man vil nok fortsat se, at it-problemerne vil stå i kø for at trække et kort i kaosvognen," siger Kim Normann Andersen til Version2.

 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs