ITWatch

Salg af overskudsvarme kan ikke betale sig for datacentre

Den overskudsvarme som nuværende, og fremtidige danske datacentre, producerer går til spilde, fordi det danske afgiftssystem ikke er gearet til branchen, lyder budskabet fra flere parter.

Foto: PR/Datacenter Industrien

På grund af utidssvarende afgiftsregler kan danske datacentre ikke genanvende de store mængder overskudsvarme, som hver eneste dag produceres rundt om i landet. Mængden af overskudsvarme, der går til spilde vil derfor kun stige i takt med at store udenlandske investorer som Facebook og Apple etablerer deres planlagte datacentre i Danmark.

Det skriver brancheforeningen Datacenter Industrien og Dansk Fjernvarme i en fælles pressemeddelelse forud for dagens konference 'Energi på toppen', hvor emnet er netop datacentre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs