ITWatch

Politiker om it-millionærs kritik af danske regler: "Vi skyder os i foden"

Næstformand for Radikale Venstre reagerer nu på sagen om it-millionæren David Heinemeier, der i flere år har kæmpet en kamp for at få sin kone til Danmark.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danmark skyder sig selv i foden, når vi udsætter en it-millionær og iværksætter som David Heinemeier for lange sagsbehandlingstider og dokumentationskrav, når han gerne vil have sin ægtefælle og børn med hjem til Danmark.

Sådan fortæller Radikale Venstres næstformand, Andreas Stenberg, til ITWatch.

”De nuværende regler for permanent ophold bør ændres. De er alt for stramme, når folk som David ikke kan få sin ægtefælle til Danmark på baggrund af lange sagsbehandlingstider. Vi foreslår at man giver længere opholdstilladelser,” siger Andreas Stenberg.

David Heinemeier er efter mange år i udlandet hjemvendt til Danmark med sin kone og sine børn, man har flere gange været tæt på at opgive at blive i landet, fordi der er for mange benspænd.

Det er svært at få udenlands arbejdskraft til hans virksomheder, og det har været en omstændig proces at få hans kone med til landet.

Derfor vil Radikale Venstre gøre det markant nemmere for danske statsborgere at få ægtefæller med hjem.

”Hvis man i forvejen har et dansk pas, uanset om man har været dansker fra fødslen eller er blevet det efterfølgende, så må vi antage at man er dansk nok til også at kunne få integreret sin ægtefælle uden videre,” siger Andreas Stenberg.

Han mener dog, at der stadig skal være nogle krav om, at udenlandske ægtefælle skal lære dansk, at de ikke begår kriminalitet, og at man naturligvis skal sikre, at ægteskabet og sammenføringen ikke er foregået under tvang.

Yderligere peger Andreas Stenberg på, at ægtefæller vil være en oplagt mulighed for at imødekomme udfordringerne med mangel på arbejdskraft.

”Vi har så stor mangel på arbejdskraft i Danmark, at ægtefæller ville være en oplagt arbejdskraft at tilføre til det danske samfund,” afslutter Andreas Stenberg.

It-millionær skyder ”større millionbeløb” i dansk SaaS-startup

It-millionær: Besværlige regler for udenlandsk arbejdskraft tenderer samfundsskadelig virksomhed

It-iværksætter investerer i feedbackplatform

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs