ITWatch

Kritik af særskat på fintechselskaber møder politisk forståelse

Det skaber bekymring blandt politikere, hvis fintechselskaber vælger at flytte til udlandet som konsekvens af særskat på finansvirksomheder, der skal finansiere den såkaldte Arne-pension.

Pleo-topchef Jeppe Rindom. | Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Medstifter og topchef for Pleo, Jeppe Rindom, hejste i sidste uge flaget for unfair konkurrencevilkår for danskbaserede fintechselskaber, og opråbet vækker genklang hos politikere, skriver Børsen.

Baggrunden Pleo-topchefens kritik er den nye selskabsskat på 26 pct. målrettet finanssektoren, der skal finansiere den såkaldte Arne-pension, og derudover betaler finansvirksomheder en ekstra afgift på 15,3 pct. i lønsumsafgift – hvilket er med til at forringe konkurrencevilkårene for de danske selskaber og tilskynde dem til at kigge mod at flytte forretningen til udlandet.

Hos Venstre skaber risikoen for, at selskaber som Pleo forsvinder til udlandet bekymring, mens man hos de radikale mener, at særskatten er unfair.

“Man kan spørge sig selv, hvor meget samfundsbidrag der er i at skubbe tech-virksomheder ud af landet på den måde. For mig er det et tab af arbejdspladser, selskabsskatteindtægter og et tab af knowhow,” siger skatteordfører Kathrine Olldag (R).

I modsætning til R og V er Liberal Alliance klar til at tilbagerulle Arne-pensionen, mens DF, der er en del af den politiske aftale bag ordningen, fastslår, at finansieringskilden ikke er groet i partiets have.

”Unfair” skatteforhold får Pleo til at overveje flytning til udlandet

Pleo sigter mod børsnotering uden for Danmark i 2025

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs