ITWatch

"Unfair" skatteforhold får Pleo til at overveje flytning til udlandet

Fintech-virksomheden Pleo overvejer stærkt at flytte til udlandet på grund af ”unfair” skatteregler over for hele fintech-branchen.

Jeppe Rindom, direktør i Pleo. | Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Pleos topchef, Jeppe Rindom raser i Børsen over de danske skatteregler på fintech-området, der efter hans opfattelse er mere restriktiv end for resten af erhvervsdanmark.

Blandt andet er fintech-sektoren ramt af den særskat, der skal financierer den såkaldte Arne-pension, som betyder, at finanssektoren fra 2024 skal betale 26 pct. i selskabsskat i stedet for 22 pct.., som resten af de danske virksomheder betaler.

Men det er unfair for en fintech-virksomhed, der ikke kun konkurrerer på det danske marked, men har langt de fleste konkurrenter i udlandet, lyder det til Børsen fra Jeppe Rindom.

”Det er ikke lige vilkår, da ingen af vores konkurrenter ligger i Danmark. Derfor skal man passe på med at give internationale virksomheder nogle meget restriktive rammevilkår, ellers så finder de et andet sted at være,” siger Jeppe Rindom til Børsen.

Billigere udenlandsk arbejdskraft er kun delvis hjælp til dansk fintech

Fintech-kending kan køre tre år uden at rejse flere penge

Fintech-miljøet skabte milliard-succeser – nu vil ’legal tech’-iværksættere gøre dem kunsten efter ved at rykke tættere sammen

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs