ITWatch

Kina strammer grebet om teknologisektoren

En række nye regler, der er møntet på kinesiske tech-selskaber, er på vej, skriver Reuters.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Kina vil stramme tilsynet med kinesiske teknologiselskaber, der søger at blive børsnoteret i udlandet. Også selskaber, der bruger algoritmer i deres forretningsmodel, vil blive kigget nærmere efter i sømmene.

Det oplyser de kinesiske myndigheder tirsdag ifølge Reuters.

Beslutningen har sendt de kinesiske teknologiaktier i bakgear på børsen i Hongkong. Her ligger det overordnede Hang Seng-indeks 0,4 pct. lavere, mens brancheindekset for teknologisektoren er faldet med 1,4 pct., skriver Reuters.

Det nye regelsæt blev foreslået sidste år og ventes potentielt at omfatte en lang række kinesiske teknologiselskaber, som nethandelsgiganten Alibaba, Bytedance, der ejer det sociale medie Tiktok, og en lang række mindre kendte kinesiske teknologiselskaber, skriver Reuters.

Fra den 15. februar implementeres nye regler, så selskaber, der har data fra mere end 1 mio. brugere, skal gennemgå et sikkerhedstjek, før de kan børsnoteres i udlandet.

Fra den 1. marts indføres desuden regler for selskabernes brug af algoritmer.

Amazon indgår aftale med regeringsorgan og åbner for foreningsdannelse

Hackerne skal holdes for døren – her er Danmarks nye strategi for cybersikkerhed 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs