ITWatch

Amazon indgår aftale med regeringsorgan og åbner for foreningsdannelse

En ny aftale betyder, at medarbejdere hos Amazon fremover får lettere ved at indgå fagfællesskaber.

Foto: Thomas Samson/AFP / AFP

Det kan blive lettere for ansatte hos e-handelsgiganten Amazon at indgå i fagfællesskaber i fremtiden, efter at selskabet har indgået en aftale med det uafhængige regeringsorgan National Labor Relations Board.

Aftalen betyder, at Amazon er forpligtet til at oplyse nuværende og tidligere medarbejdere om deres rettigheder, og at selskabet heller ikke må gribe ind, hvis medarbejdere gennemfører fagforeningsaktiviteter på arbejdspladsen efter arbejdstid.

Aftalen blev endeligt indgået onsdag, skriver Bloomberg News, der onsdag også kunne berette om Amazon-medarbejdere i storbyen New York, der kæmper for at få dannet en fagforening - og nu har samlet underskrifter nok til at kunne gennemføre en afstemning.

"Denne forligsaftale betyder en vital tilsagn fra Amazon til millioner af medarbejdere over hele USA om, at selskabet ikke vil gribe ind over for deres ret til at agere kollektivt for at forbedre deres arbejdsplads ved at danne en fagforening," siger Jennifer Abruzzo, der er generaladvokat hos National Labor Relations Board, i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Amazon-medarbejdere i New York gennemfører fagforeningsafstemning

Amazon slår til mens britiske kurerer forbereder sig på travl jul 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs