ITWatch

Organisationer vil have Copydan med til forhandlingsbordet om rettighedsbetaling fra Google og Facebook

Kulturministeret bør ikke give det nye forvaltningsselskab Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO) lov til at forhandle rettighedsaftaler på plads med techselskaber, uden det sker i samarbejde med bl.a. Copydan Tekst & Node, lyder det fra en række organisationer, der repræsenterer autorer, herunder DJ og Dansk Forfatterforening. (Rettet)

Foto: Regis Duvignau/REUTERS/Ritzau Scanpix

Rettet d. 26.8.2021: Det fremgik først af artiklen, at brevet med opfordringen var afsendt af Copydan Tekst & Node. Det er ikke korrekt. Brevet er afsendt af en række organisationer, hvis rettigheder forvaltes af Copydan Tekst & Node samt VISDA. MediaWatch beklager fejlen.

En lang række medier har taget de første skridt til at indlede forhandlinger om kollektiv rettighedsbetaling fra techselskaber som Facebook og Google, der gør brug af nyhedsindholdet på deres platforme. Det er sket med etableringen af det nye forvaltningsselskab Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO) tidligere i sommer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs