ITWatch

Justitsminister vil have teleselskaber til at fortsætte ulovlige logning

Danske teleselskaber skal fortsætte med masselogning af danskernes teledata, lyder det i brev fra justitsminister Nick Hækkerup til Teleindustrien. Dermed trodser regeringen fortsat klar EU-dommen på området.

Foto: Jens Dresling

I et brev til telebranchens interesseorganisation Teleindustrien fastslår justitsminister Nick Hækkerup (S), at teleselskaberne skal fortsætte med den udifferentieret masseindsamling af danskernes teledata, skriver Version2.

"EU-Domstolens dom betyder ikke, at de gældende danske logningsregler sættes ud af kraft. Derfor skal telebranchen fortsat logge og udlevere oplysninger i overensstemmelse med gældende regler, indtil ny lovgivning måtte være vedtaget og trådt i kraft," lyder det ifølge Version2 i brevet fra justitsminister Nick Hækkerup (S) i brevet til Teleindustriens direktør Jakob Willer.

Dermed går justitsministeren fortsat direkte imod den seneste dom – såvel som tidligere – fra EU-Domstolen, der i begyndelsen af oktober endnu engang fastslog, at den udifferentierede masseindsamling af danskernes teledata strider imod borgernes grundlæggende rettigheder.

Regeringen har varslet en revision af de danske logningsregler til februar. Det er dog langt fra første gang, at en siddende justitsminister har lovet at revidere masseovervågningen af danske borgers tele- og internetdata, som er blevet kendt ulovlig af EU-Domstolen, uden at det vel at mærke er sket.

Det samme var tilfældet for over et år siden, da regeringen senest udskød revisionen af de danske logningsregler, og tidligere har daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) lovet en revidering med virkning fra folketingssamlingen 2018/2019.

Politiet trækker i snit teledata over 20 gange om dagen 

Telebranchen vil have regeringen til at ændre logningsregler hurtigst muligt 

Regeringen sigter mod nye logningsregler til februar 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs