ITWatch

Politiet trækker i snit teledata over 20 gange om dagen

Mange gange dagligt har politiet hentet oplysninger om danskernes teledata hos teleselskaber. Det sker på trods af, at EU-domstolen har kendt den udifferentierede logning af danskernes teledata ulovlig.

Foto: Jacob Ehrbahn

Mere end 20 gange dagligt har politiet trukket oplysninger om danskernes teledata hos teleselskaber, skriver Version2.

I snit har politiet benyttet logningsdata 7400 gange årligt i perioden fra 2010-2018, og forrige år skete det i 672 tilfælde, uden at der forudgående var indhentet en retskendelse.

Brugen af teledata sker på trods af at EU-domstolens så sent som i forrige uge fastslog, at den udifferentierede masseindsamling af danskernes teledata strider imod borgernes grundlæggende rettigheder.

"Vores praksis er, generelt set, ulovlig, men som mange andre lande i EU opretholder vi desperat vores nationale logningsregler," siger Søren Sandfeld Jakobsen, professor på CBS Law, til Version2.

Hverken Rigspolitiet eller Justitsministeriet har ifølge Version2 ønsket at udtale sig om praksissen.

Telebranchen vil have regeringen til at ændre logningsregler hurtigst muligt 

EU-domstol: Masseindsamling af data er ulovlig 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs