ITWatch

Facebook lover nul CO2-udledning fra sit danske datacenter i år

Facebook lancerer nu en global strategi om at sætte ind overfor udledning af blandt andet CO2, og det får direkte konsekvenser for selskabets store danske datacenter ved Odense, der allerede i år går i nul, hvad angår udledning af forurening, lover den lokale manager. Strategien kommer til at påvirke Facebooks danske samarbejdspartnere.

Foto: PR

Facebook melder nu ud, at man i år vil gå i nul, hvad angår udledning af CO2, og at det skal ske allerede i år.

Det forklarede Facebooks Edward Palmieri, der er director of sustainability, på en pressebrefing i går, som ITWatch deltog i.

Her blev Facebooks globale ambitioner blev meldt ud. Og den globale satsning slår direkte igennem herhjemme, hvor Facebook har opbygget et enormt datacenter ved Odense på Fyn, hvilket allerede er konstrueret til at være med meget lav udledning.

De nye strategier fra selskabet betyder nu, at også Facebooks danske datacenter går i nul, hvad angår udledning af CO2 i år, forklarer Carsten Sørensen, der er Site Manager for Facebook's datacenter i Odense.

"Udmeldingen i dag betyder, at vi vil opnå en nul-udledning for vores faciliteter på globalt plan, inklusiv vores datacenter i Odense og vores kontor i København, ved udgangen af året," siger han til ITWatch.

doc7cbw0ipj8e01cqe22hpe.jpg
Foto: PR

Carsten Sørensen forklarer, at målet om, at nå nul-emission også kommer til at påvirke de selskaber, Facebook arbejder med i Danmark.

"Vi vil arbejde med vores underleverandører og partnere i forbindelse med datacentret i Odense for at fjerne udledninger fra atmosfæren."

Facebook har arbejdet på at udbygge vedvarende energi samt sænke udledningen fra blandt andet datacentre siden 2018. Man har blandt andet opbygget vindmøller på sammenlagt 5400 megawatt.

Facebook vil udbygge grøn energi globalt. Er der danske planer om noget tilsvarende og i givet fald hvilke?

"Datacenteret i Odense understøttes i øjeblikket 100 pct. af vindenergi. Vi arbejder fortsat med at skaffe adgang til vedvarende energi for alle vores partnere og underleverandører samt med at finde nye projekter indenfor vedvarende energi til at understøtte vores faciliteter," siger han.

Det vil blandt andet medføre nye investeringer, som Facebook dog endnu ikke er meget konkrete om.

"For at nå vores nye målsætning vil vi hjælpe med at skalere eksisterende teknologi og udviklingen af nye løsninger, der kan reducere drivhusgasser og fjerne kuldioxid fra atmosfæren. For nuværende kan vi ikke dele yderligere," siger han.

doc7cbw0nc76xs18xc0kbzn.jpg
Foto: PR

Der er herhjemme fremsat nye planer for lempelse af reglerne for overskudsvarme fra datacentre, som vil gøre det nemmere at genbruge det i varmesystemet. Hvilken konsekvenser får det for Facebook i Danmark?

"Vi ser brugen af overskudsvarme som en måde at forbedre energieffektivitet, mindske brugen af fossile brændstoffer og fremme væksten og eksporten af dansk ekspertise indenfor energisystemer."

"Derudover vil det også hjælpe med at facilitere den grønne omstilling at fjerne barrierer for brugen og genbrugen af energi," lyder det fra Carsten Sørensen.

Skal der ansættes flere som følge af de nye tiltag i Danmark?

"Ikke på nuværende tidspunkt."

doc7cbw0rgh1as1iwn8ckke.jpg
Foto: PR

Ordførere forstår ikke kulturministers kritik af Google-repræsentant

Yousee reagerer på ny Disney-platform: Vil samle streamingmarked i ny satsning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger