ITWatch

Huawei-direktør: "Rent logisk er det et scenario, som der ikke er megen fornuft i"

Det ville være meningsløst at drive sin forretning på den måde, som Huawei beskyldes for, lyder det fra det kinesiske selskabs nordiske direktør.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Intet selskab kan basere sin forretning på den slags opførsel, som Huawei er blevet beskyldt, fastslår det kinesiske selskabs direktør for Norden, Baltikum, Central- og Østeuropa, Kenneth Frederiksen, overfor Berlingske.

"Vi har ikke opbygget et selskab med næsten 200.000 ansatte på en forretningsstrategi af den type, som vi anklages for. Rent logisk er det et scenario, som der ikke er megen fornuft i," siger Huawei-direktør Kenneth Frederiksen til Berlingske.

Hvis der fandtes en smoking gun, kunne det kinesiske selskab lige så godt lukke og slukke forretningen, mener Kenneth Frederiksen, som peger på, at USA ikke har fremlagt beviser for, at Huaweis udstyr skulle udgøre en sikkerhedstrussel.

Direktøren forklarer, at selskabets breve til de to danske statsministre Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) blev sendt, fordi Huawei følte, at det ikke var muligt at komme i kontakt med de danske myndigheder på anden vis.

Venstre bakker regeringen op – leverandører til 5G bør komme fra allierede lande 

Teleanalytiker: Man er tonedøv hvis man laver en aftale med en kinesisk leverandør

Minister vil kun have 5G-leverandører fra "allierede lande" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs