ITWatch

Konservative vil sætte gang i hjulene med skattelettelser for 7 milliarder

Offentlige investeringer er ikke nok, vi bør sænke selskabsskatten, hvis vi skal have gang i økonomien, mener Søren Pape Poulsen (K). Venstre er enig, mens regeringen heller ikke er helt afvisende over for ideen.

Foto: Jens Dresling

Folketinget har allerede lavet et par mindre tiltag for at varme op under den danske økonomi. F.eks. har man fjernet anlægsloftet for at kommuner og regioner kan skyde penge i byggeprojekter her og nu.

Men det er ikke nok. Selskabsskatten, der i dag er på 22 procent, skal ned på 19 procent, ligesom de aftaler, som gælder aftaler et muligheden for et højere beskæftigelsesfradrag og en lavere elafgift skal rykkes frem, siger Søren Pape Poulsen (K) til Børsen. Samlet set foreslår Konservative skattelettelse for ca. 7 mia. kr.

“Når vi ser rundt om i Europa, og hvad andre lande har gang i, så ryger vi stille og roligt op på listen over, hvem der har den dyreste selskabsskat. Hvis vi ikke gør noget, vil der i 2022 være 18 lande i EU, der har en lavere selskabsskat end os. Det er vi nødt til at forholde os til,” siger Søren Pape Poulsen til Børsen.

Venstre siger til avisen, at partiet ser konstruktivt på skattelettelser, mens finansminister Nicolai Wammen (S) skriver i en mail til Børsen, at man hilser forslaget velkomment fra regeringens side.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch.)

Vismænd spår stort økonomisk tilbageslag grundet corona 

Mette Frederiksen sætter økonomien øverst efter coronakrise

IT-Branchen foreslår tre initiativer for at redde tech-startups gennem coronakrisen 

Mere fra ITWatch

Storbritannien ser fald i fintech-investeringer

Efter et årti med massive investeringer i fintech-startups vender investorerne sig nu mod mere sikre investeringer, antyder ny analyse. Færre penge bliver rejst i tidligere runder, mens antallet af nystiftede fintech-selskaber daler, viser analysen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs