ITWatch

Tyskland giver grønt lys til Huawei som 5G-leverandør

Kinesiske Huawei får lov til at levere udstyr til Tysklands kommende 5G-netværk. Dermed lægger den tyske regering sig ud med USA, som har advaret mod brugen af Huaweis teknologi.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Med USA i spidsen har en stribe lande forbudt brugen af Huaweis teknologi i kommende 5G-netværk. I Tyskland vil man dog ikke forhindre brugen af det kinesiske selskabs løsninger. Det skriver Berlingske med henvisning til det tyske medie Handelsblatt.

Selvom den tyske regerings beslutning blandt andet bliver mødt af kritik fra Norbert Röttgen, formand for Forbundsdagens udenrigskomité, så er den ikke ensbetydende med, at det er farligt at benytte Huawei som leverandør.

Det kommer i høj grad an på, hvilken rolle selskabet kommer til at få i udbygningen af det tyske 5G-netværk, lyder det fra sikkerhedsrådgiver og tidligere ansat ved Center for Cybersikkerhed, John Foley.

"Hvis det er nogle komponenter, som bruges i selve sendemasterne og ikke i nogle af de mere følsomme dele, som giver mulighed for, at man kan få adgang til informationsstrømme og deres indhold, så kan man godt tillade sig at differentiere lidt," siger John Foley til Berlingske.

DTU-studerende skal ind i maskinrummet hos Huawei

USA vil tillade visse firmaer at handle med bandlyste Huawei

USA i knibe: Vil gå langt for at Nokia og Ericsson sikrer 5G

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger