ITWatch

Flere partier i rød blok vil have it-ministerium efter valg

Et it-ministerium skal sikre større fokus på datasikkerhed og dataetik, lyder forslag fra Enhedslisten. Det får opbakning fra andre partier i rød blok.

It-ordfører hos Enhedslisten, Eva Flyvholm. | Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Alligevel halter arbejdet med it-området efter på Christiansborg, mener Enhedslisten, som vil have oprettet et it-ministerium. Det skal sætte fokus på emner som dataetik og datasikkerhed.

Det skriver Politiken.

"Helt grundlæggende er man sindssygt langt bagud med håndteringen af it-udfordringer på Christiansborg. Og der er virkelig brug for at få løftet niveauet – ikke for den reelle politik, men også i forhold til de politiske strukturer. Derudover betyder det også noget at have en minister, man kan stille til ansvar for det offentliges brug af data," siger Enhedslistens it-ordfører, Eva Flyvholm, til Politiken.

Hos Alternativet, der var fremme med et lignende forslag sidste år, er man positive overfor forslaget. Det møder også opbakning fra Socialdemokratiet, der dog ønsker et it-ministerium, som også kan arbejde med emner som eksport af software og støtte til danske it-virksomheder.

Fra de radikales side foreslår it-ordfører Ida Auken, at opgaven med datasikkerhed lægges ind under eksempelvis Økonomi- og Indenrigsministeriet, der kan koordinere opgaven på tværs af ressortområder.

Tusinder af unge afvises på uddannelser, der kan føre direkte til et arbejde 

Fintech-direktør savner erhvervsfokus i valgkampen: Vil have forskerordning for it-folk 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs