ITWatch

Løkkegaard forsvarer Venstres zigzag i sag om digital EU-skat

Spidskandidat til EP-valget for Venstre, Morten Løkkegaard, forklarer partiets kovending i sag om digital EU-skat med, at en global løsning skulle være inden for rækkevidde.

Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Der har været nogle blandede udmeldinger fra Venstre-politikere, når spørgsmålet er faldet på, hvorvidt partiet går ind for en fælles digital skat i EU. Finansminister Kristian Jensen (V) har flere gange afvist idéen og har været med til at blokere forslaget på ministermøde i EU. Men forleden erklærede skatteminister Karsten Lauritzen (V) sig åben for tiltaget.

Til Politiken forklarer Venstres EP-spidskandidat, Morten Løkkegaard, dog nu, at partiet hele tiden har været imod forslaget, men "selvfølgelig" skal techselskaberne betale skat på lige fod med andre selskaber. Kernen i debatten er, hvordan man finder en international fælles løsning, lyder det.

"Vi har arbejdet på en OECD-løsning, og det er jo en global løsning. Det har været udgangspunktet for vores position. Grunden til, at vi er i bevægelse, er, at parterne er begyndt at nærme sig hinanden den sidste måned. Der har været bevægelse på den amerikanske side. Til gengæld har franskmændene også givet lidt ind på, at det ikke behøver være en europæisk løsning og godt kan være en OECD-løsning," siger Morten Løkkegaard til Politiken.

Han understreger efterfølgende, at Venstre hele tiden har været imod, at man i EU laver en særskat på techselskaberne, men fordi man nærmer sig en OECD-løsning, så giver det mening for partiet at komme med nogle mere "imødekommende" meldinger.

Artiklen er leveret af ITWatchs søstermedie MediaWatch.

Forslag om techskat er en "rigtig, rigtig dårlig idé"

S vil tøjle de sociale medier

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger