ITWatch

IMF-topchef ønsker højere beskatning af tech-selskaber

Google, Facebook og andre store tech-selskaber skal beskattes højere, mener Christine Lagarde fra IMF, skriver The Guardian.

Foto: Ritzau Scanpix/Jose Luis Magana

Topchef i Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, har tilsluttet sig den fortsat voksende gruppe, der ønsker større beskatning af store selskaber som Google og Facebook.

Det skriver The Guardian.

I en tale i Washington sagde IMF-topchefen ifølge The Guardian, at regeringer må handle på de voksende bekymringer omkring beskatningen af digitale selskaber i de lande, hvor de opererer, hvis ikke statskasserne skal snydes.

Sidste år beskyldte den britiske finansminister, Philip Hammond, regeringer for at være for lang tid om at nå frem til en globalt anerkendt beskatning af digitale selskaber. Og sidste måned fremviste den franske finansminister, Bruno Le Maire, en plan om at rejse omkring 500 mio. euro gennem en beskatning på 5 pct. af 30 tech-selskaber - herunder Google, Apple og Facebook.

Christine Lagarde sagde i sin tale, at beskatningen var moden til forandring, efter at flere rapporter har vist, at selskabsskatten flere steder ikke har reflekteret ændringerne i verdensøkonomien.

"Incitamentet til nytænkningen for den internationale selskabsbeskatning kommer fra en stigning i højt profitable, teknologidrevne forretningsmodeller fyldt med digitale løsninger," sagde Christine Lagarde ifølge The Guardian.

Topchefen tilføjer, at de multinationale selskaber med lethed lader til at kunne undgå beskatning, og at det underminerer tilliden til et retfærdigt skattesystem.

/ritzau/FINANS

Vestager ønsker ikke at tvangsopsplitte tech-giganter

Digital beskatning kan sende milliarder i Frankrigs statskasse 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs