ITWatch

Trump imod opsplitning af teknologi-mastodonterne

Den amerikanske præsident har ikke planer om at splitte de store teknologiselskaber op.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Der er en frygt blandt investorer i de store teknologiselskaber, at myndighederne kan finde på at regulere dem for at beskytte brugernes privatliv og data, eller for at beskytte forbrugerne mod, at megakoncernerne udnytter deres dominans.

Men selv om USA's præsident Donald Trump ikke altid har noget pænt at sige, om for eksempel Twitter, Google, Amazon og Facebook, så er han modstander af tanken om at splitte dem op i mindre forretninger.

"Jeg kan ikke lide konceptet," sagde præsidenten fredag i et interview på Fox Business Network, ifølge Bloomberg News.

"Jeg hader konceptet om at regulere medierne. Jeg vil virkelig gerne have, at alle er frie, men de behandler os ikke på samme måde, som de behandler liberale demokrater og andre."

USA's præsident har beskyldt både Facebook, Google og selv Twitter, som han bruger flere gange dagligt, for at behandle demokratiske politikere bedre end republikanere og for at blokere indhold fra republikanske politikere.

Desuden har Trump en længerevarende fejde med Jeff Bezos, grundlæggeren af og hovedaktionæren i Amazon, og med avisen Washington Post, som Bezos er ejer af.

Modsat Donald Trump har Elizabeth Warren, senator og præsidentkandidat hos demokraterne, foreslået, at de store teknologiselskaber skal splittes op.

/ritzau/FINANS

Facebook har lagret millioner af adgangskoder

Trump vil forbyde kinesiske teleaktører

Apple taber første patentslag i USA til Qualcomm

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs