ITWatch

Minister lover smidigere forhold for nye 5G-netværk

Målsætningen om at være blandt de bedste i verden til at anvende 5G skal blandt andet nås ved øget samarbejde, lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kommunerne og staten skal ikke stå i vejen for de kommende 5G-netværk, men vil samarbejde tæt med teleselskaber, erhvervsliv og andre parter, lover energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Det skriver Berlingske.

Meldingen kom under en 5G-høring på Christiansborg torsdag, hvor ministeren blandt andet pegede på, at lang sagsbehandlingstid i kommunerne og opskruede mastelejerpriser ikke må spænde ben for udrulningen af 5G.

"Hvis vi skal have succes med at rulle 5G ud i hele landet, er der brug for at modne efterspørgslen. Det er en enorm opgave, som ingen kan løfte alene. Den skal ske i tæt samarbejde mellem teleselskaber, udstyrsproducenter, erhvervslivet, forskningslivet og de offentlige myndigheder. Blandt andet er der behov for at sætte et stort antal antenner op. Regeringen vil arbejde for, at der bliver smidig adgang til at sætte nye antenner op og skabe en større klarhed om reguleringen på området," sagde Lars Christian Lilleholt under høringen.

Nu kommer fremtidens 5G-netværk til Danmark – men det bliver ikke for hr. og fru Hansen

Telenor og Telia vil teste 5G i Danmark

Lilleholt vil ikke svinge pisken overfor kommunerne i forhold til 5G

Her er regeringens handlingsplan for 5G

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger