ITWatch

Minister lover smidigere forhold for nye 5G-netværk

Målsætningen om at være blandt de bedste i verden til at anvende 5G skal blandt andet nås ved øget samarbejde, lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Kommunerne og staten skal ikke stå i vejen for de kommende 5G-netværk, men vil samarbejde tæt med teleselskaber, erhvervsliv og andre parter, lover energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Det skriver Berlingske.

Meldingen kom under en 5G-høring på Christiansborg torsdag, hvor ministeren blandt andet pegede på, at lang sagsbehandlingstid i kommunerne og opskruede mastelejerpriser ikke må spænde ben for udrulningen af 5G.

"Hvis vi skal have succes med at rulle 5G ud i hele landet, er der brug for at modne efterspørgslen. Det er en enorm opgave, som ingen kan løfte alene. Den skal ske i tæt samarbejde mellem teleselskaber, udstyrsproducenter, erhvervslivet, forskningslivet og de offentlige myndigheder. Blandt andet er der behov for at sætte et stort antal antenner op. Regeringen vil arbejde for, at der bliver smidig adgang til at sætte nye antenner op og skabe en større klarhed om reguleringen på området," sagde Lars Christian Lilleholt under høringen.

Nu kommer fremtidens 5G-netværk til Danmark – men det bliver ikke for hr. og fru Hansen

Telenor og Telia vil teste 5G i Danmark 

Lilleholt vil ikke svinge pisken overfor kommunerne i forhold til 5G 

Her er regeringens handlingsplan for 5G

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs