ITWatch

Flertal vil have uvildig undersøgelse af datalæk i kommune

Et flertal af partierne i Gladsaxe Kommunes byråd kræver en uvildig undersøgelse af datalækket, der blotlagde personfølsomme oplysninger om 20.000 borgere.

Foto: Colourbox

Et flertal bestående af SF, Enhedslisten, Konservative, Radikale Venstre, DF og Venstre vil have en uvildig undersøgelse af Gladsaxe Kommunes håndtering af datalæk.

Det skriver Politiken.

Kravet om en uvildig undersøgelse kommer efter kommunen to gange inden for en periode på fire måneder oplevede, at ukrypterede computere med personfølsomme oplysninger blev stjålet fra to medarbejdere.

"Vi vil gerne vide, hvad der er sket. Vi fik ikke besked om den mindre datalæk, der fandt sted, før Politiken havde søgt aktindsigt og skrev om sagen. Nu er vi nødt til at vide, hvem der vidste hvad, og hvem der har ageret på det," siger Pia Skou, der er gruppeformand i Venstres byrådet, til Politiken.

Udover kravet om en uvildig undersøgelse ønsker partierne, at kommunen skal have en databeskyttelsesrådgiver på fuld tid, som rapporterer til byrådet for at sikre, at kommunen lever op til GDPR og andre it-sikkerhedsregler.

Regeringen lægger plan om at samkøre børn og børnefamiliers data på køl  

Gladsaxe Kommune begår flere datafejl 

Computer med 20.000 borgeres personoplysninger er blevet stjålet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs