ITWatch

Dansk Erhverv: Reform sætter fart på it i sundhedsvæsenet

Den tidligere erhvervsminister og nuværende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, venter, at sundhedsreformen sætter fart i digitalisering af sundhedsvæsenet.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen.

"Reformen bør sætte turbo på digitaliseringen i sundhedsvæsenet."

Det skriver Brian Mikkelsen, direktør for Dansk Erhverv og tidligere konservativ minister i en kommentar til regeringens netop annoncerede sundhedsudspil.

Her samles ansvaret for offentlig sundheds-it i en ny national myndighed Sundhedsvæsen Danmark, der erstatter de fem regionsråd.

"Hvis man går fra mindre projekter til egentlig storskala, så giver det mulighed for at lære af "best practice" i stedet for at udvikle den dybe tallerken flere gange," skriver Mikkelsen.

Ordvalget er hentet ud af udspillet, der i dag er præsenteret, hvor det netop hedder, at hver landsdel ikke skal opfinde sin egen "dybe tallerken".

"Der sker og skal ske endnu mere innovation i sundhedsvæsenet, og her er et tæt offentlig-privat samarbejde en stærk motor. Det er vigtigt, at det nye sundhedsvæsen har fokus på innovative indkøb, så vi kan der kan udvikles og opfindes," skriver Mikkelsen.

Han mener, det vil være til gavn for patienterne, virksomhederne og også dansk eksport.

Regeringen vil samle kontrol med sundheds-it i nyt statsligt organ 

Vestager udfordrer it-giganters ejerskab af data 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs