Forskere: Ambitiøse investeringer i kunstig intelligens vil gavne det danske samfund

Kunstig intelligens kan blive en god forretning, og Danmark kan være med til at præge udviklingen. Derfor bør vi investere i teknologien, mener tre institutledere fra DTU, Københavns Universitet og CBS.

Det globale kapløb inden for kunstig intelligens er startet for længst, og vores nabolande Tyskland og Sverige har allerede afsat store beløb til forskning for at klare sig i konkurrencen. Det bør vi også gøre herhjemme, skriver tre institutledere fra DTU, Københavns Universitet og CBS i en fælles kronik i Børsen.

"Hvis Danmark skal konkurrere på det niveau, skal vi investere godt 1,5 mia. kr. de kommende år. Det er derfor vigtigt, at regeringen har afsat 300 mio. kr. til forskning i digitalisering og AI i 2019, og at man vil oprette et nyt nationalt center," skriver Per B. Brockhoff, institutleder, DTU Compute, Mads Nielsen, institutleder Datalogisk Institut på Københavns Universitet, og Jan Damsgaard, institutleder på Institut for Digitalisering på CBS.

De peger på, at investeringen forhåbentlig kun er en begyndelse, og der skal flere penge til i de kommende år, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at indhente nabolandene, når det kommer til forskning og udviklingen inden for kunstig intelligens.

Universitet får supercomputer til kunstig intelligens

Kinas kunstige intelligens haler ind på USA's. Men med hvor meget? 

Regeringen tager godt imod EU's plan for kunstig intelligens 

KU vil lave etisk kodeks for kunstig intelligens 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også