ITWatch

Universitet får supercomputer til kunstig intelligens

Et nyt it-infrastrukturprojekt hos Aalborg Universitet omfatter blandt andet en supercomputer, skriver Version2. Stadig flere eksperimenter sker nemlig digitalt.

Foto: Colourbox

Med projektet Claaudia vil Aalborg Universitet styrke it-infrastrukturen for sine forskere, skriver Version2.

Det indebærer blandt andet, at universitetet har indkøbt en ny supercomputer, som er specielt velegnet til at lave beregninger til kunstig intelligens.

Derudover omfatter projektet også en rådgivningsfunktion og et data storage-system til at håndtere og sikre forskningsdata.

"Før i tiden var eksperimenter noget, der primært skete i laboratorier, men i dag er der mange eksperimenter, der kun kan foretages i computeren," fortæller seniorkonsulent Bo Bai, som er ansvarlig for den tekniske udformning af Claaudia.

Han fremhæver eksempelvis klimamodeller som et område, hvor det er nødvendigt at eksperimentere digitalt. Der er nemlig ikke så mange planeter at eksperimentere med, forklarer han.

Kinas kunstige intelligens haler ind på USA's. Men med hvor meget?

DTU vil have ny supercomputer for næste 100 mio. 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs