ITWatch

Universitet får supercomputer til kunstig intelligens

Et nyt it-infrastrukturprojekt hos Aalborg Universitet omfatter blandt andet en supercomputer, skriver Version2. Stadig flere eksperimenter sker nemlig digitalt.

Foto: Colourbox

Med projektet Claaudia vil Aalborg Universitet styrke it-infrastrukturen for sine forskere, skriver Version2.

Det indebærer blandt andet, at universitetet har indkøbt en ny supercomputer, som er specielt velegnet til at lave beregninger til kunstig intelligens.

Derudover omfatter projektet også en rådgivningsfunktion og et data storage-system til at håndtere og sikre forskningsdata.

"Før i tiden var eksperimenter noget, der primært skete i laboratorier, men i dag er der mange eksperimenter, der kun kan foretages i computeren," fortæller seniorkonsulent Bo Bai, som er ansvarlig for den tekniske udformning af Claaudia.

Han fremhæver eksempelvis klimamodeller som et område, hvor det er nødvendigt at eksperimentere digitalt. Der er nemlig ikke så mange planeter at eksperimentere med, forklarer han.

Kinas kunstige intelligens haler ind på USA's. Men med hvor meget?

DTU vil have ny supercomputer for næste 100 mio. 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs