ITWatch

Huawei indefryser ordrer fra japansk firma efter arrestation

Den overraskende arrestation af Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, står til at få betydning for selskabets japanske leverandør.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Greg Barker

Alle ordrer på industrirobotter fra Japanske Yaskawa Electric, der er storleverandør til Huaweis smartphone- og telekommunikationsudstyr, er indefrosset efter arrestationen af Huaweis finansdirektør i Canada.

Det skriver The Japan Times.

Den overraskende arrestation af Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, står til at få betydning for selskabets japanske leverandør, Yaskawa Electric, der producerer industrirobotter for Huawei.

Huawei indefrøs onsdag alle ordrer fra virksomheden.

"Mine folk i Kina siger, at Huawei er vendt på hovedet internt. Alle aftaler om anlægsinvesteringer er midlertidigt på standby, mens de finder ud af tingene," siger Yaskawa Electris topchef, Hiroshi Ogasawara, til The Japan Times.

Ifølge Huawei kører virksomheden derimod "som den plejer" uden planer om at skære i investeringerne.

Meng Wanzhou blev arresteret i Vancouver i Canada, efter at de amerikanske myndigheder havde mistænkt hende for at bryde sanktionerne ved at sælge teknologi til Iran.

/ritzau/FINANS

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Analytiker: TDC kan få ekstra regning efter Huawei-kritik 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs