ITWatch

6700 skolelever har været i kodeklasse

6700 skoleelever har taget del i de såkaldte Coding Class i skolerne, anført af it-selskaber, lyder det fra IT Branchen.

Foto: IT Branchen

6700 elever har været igennem Coding Class. Det skriver IT Branchen. 42 it-selskaber har taget del i arbejdet som ses som et vigtigt led i at få unge til at interessere sig mere for it og naturvidenskabelige fag.

"Verden bliver mere og mere digital, så det er dejligt, at så mange af vores medlemmer aktivt støtter op om at give folkeskoleeleverne en digitale indsigt, så de forstår, hvad der ligger bag teknologien og dermed kan være med til at skabe fremtidens løsninger," siger Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og adm. direktør i Canon Danmark i IT Branchens nyhedsbrev.

"Skal vi som samfund kunne udnytte mulighederne i den hastige digitalisering, er der også behov for helt nye færdigheder og et helt nyt grundfag i folkeskolen," skriver IT Branchen videre.

"Børn og unge skal med it som fag, få redskaberne til at være kreative, skabende og problemløsende gennem teknologi, så de bliver klar til at agere i den digitale verden, og kan være en aktiv del af vores arbejdsstyrke og i vores samfund," siger Kim Nielsen.

Klumme: Flere unge skal ind på STEM-uddannelserne

IT-Branchens formand udpeger forårets tre vigtigste emner

 

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger