ITWatch

Tyskland vil stække internetgiganters magt

Står det til den tyske regering, skal konkurrencemyndighederne have flere muskler til at gribe ind over for dominerende techselskaber.

Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Den tyske regering vil gøre det lettere at forhindre, at store internetgiganter som Facebook og Google bliver monopoler.

Ifølge Berlingske Business lægger regeringen i et udspil op til at udvide de lokale konkurrencemyndigheders magt, så de kan blokere for, at store selskaber overtager små konkurrenter.

"Vi må finde den rigtige balance mellem vækstmulighederne for tyske og europæiske platforme og at kunne forhindre misbrug af markedskraften," siger økonomiminister Peter Altmaier ifølge Berlingske Business.

Han fremhæver, at der skal sættes ind mod eksklusiv aftaler - hvor en teknologisk platform stiller som krav, at virksomheder, der vil benytte den, ikke må arbejde sammen med konkurrerende platforme - og at dominerende virksomheder skal tvinges til at dele data med dem, der bidrager med dataen.

Derudover har den tyske regering også bekræftet, at den fortsat arbejder på at få internetgiganterne til at betale mere i skat, skriver Berlingske Business.

Stort EU-slagsmål om digital skat: Danmark må komme ind i det 21. århundrede

Medier langer ud efter Google og Facebook  

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs