ITWatch

Minister varsler lovgivning mod techselskaber

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning," siger undervisnings- og forskningsminister til Politiken om tilgang til techselskaber.

Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Der skal lovgivning på bordet rettet mod techselskaber. Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) over for Politiken.

Ministeren peger bl.a. på fremkomsten af fake news og såkaldt nudging, hvor folks holdninger og handlinger bliver forsøgt påvirket. Ministeren arbejder dels inden for sit eget område med en national strategi for dataetik inden for uddannelsesområdet, dels på andre politikområder, hvor han vil indføre lovgivning såsom krav til techselskabernes dataetik.

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning og tage en debat om, hvilke krav vi skal stille til virksomhederne; hvad kan vi tillade, og hvad vil vi ikke være med til. Det skal også gælde for udenlandske virksomheder, der agerer i Danmark og Europa. Og det kan godt være, at noget af det skal gennemføres i EU," siger Tommy Ahlers til Politiken.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, MediaWatch.

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage

Her er den nye erhvervsministers planer på it-området

Forsiden lige nu

TDC's gæld svulmer med 14 milliarder på et halvt år

På et halvt år er TDC's rentebærende nettogæld vokset til 36,9 mia. kr. Men finansdirektør Stig Pastwa forsikrer, at der er råd til investeringer. Nogle af pengene fra Get-salg skal bruges til at nedbringe gæld, mens det er uklart, hvad der skal ske med resten.

Klumme: Pas på med at træne fremtidens ledere til fortidens ledelse

Der er opbrud i danske virksomheder og organisationer i disse år, hvor digitaliseringen har store organisatoriske og ledelsesmæssige konsekvenser. Langt fra alle ledere er rustet til at lede fremtidens organisationer, skriver Henrik Trepka, leder af Dansk IT’s CIO-netværk, og Tune Hein, ledelsesrådgiver, i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger