ITWatch

Minister varsler lovgivning mod techselskaber

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning," siger undervisnings- og forskningsminister til Politiken om tilgang til techselskaber.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Der skal lovgivning på bordet rettet mod techselskaber. Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) over for Politiken.

Ministeren peger bl.a. på fremkomsten af fake news og såkaldt nudging, hvor folks holdninger og handlinger bliver forsøgt påvirket. Ministeren arbejder dels inden for sit eget område med en national strategi for dataetik inden for uddannelsesområdet, dels på andre politikområder, hvor han vil indføre lovgivning såsom krav til techselskabernes dataetik.

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning og tage en debat om, hvilke krav vi skal stille til virksomhederne; hvad kan vi tillade, og hvad vil vi ikke være med til. Det skal også gælde for udenlandske virksomheder, der agerer i Danmark og Europa. Og det kan godt være, at noget af det skal gennemføres i EU," siger Tommy Ahlers til Politiken.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, MediaWatch.

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage

Her er den nye erhvervsministers planer på it-området 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs