ITWatch

Minister varsler lovgivning mod techselskaber

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning," siger undervisnings- og forskningsminister til Politiken om tilgang til techselskaber.

Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Der skal lovgivning på bordet rettet mod techselskaber. Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) over for Politiken.

Ministeren peger bl.a. på fremkomsten af fake news og såkaldt nudging, hvor folks holdninger og handlinger bliver forsøgt påvirket. Ministeren arbejder dels inden for sit eget område med en national strategi for dataetik inden for uddannelsesområdet, dels på andre politikområder, hvor han vil indføre lovgivning såsom krav til techselskabernes dataetik.

"Jeg tror ikke på, at vi kan løse det her med noget uddannelse og et par kronikker. Vi er nødt til at se på den konkrete lovgivning og tage en debat om, hvilke krav vi skal stille til virksomhederne; hvad kan vi tillade, og hvad vil vi ikke være med til. Det skal også gælde for udenlandske virksomheder, der agerer i Danmark og Europa. Og det kan godt være, at noget af det skal gennemføres i EU," siger Tommy Ahlers til Politiken.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, MediaWatch.

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage

Her er den nye erhvervsministers planer på it-området

Forsiden lige nu

Dell EMC sender alle chefer i træning for at bryde mandedominans

Ens karriere kan blive begrænset, hvis man som leder hos Dell EMC undlader at sammensætte en divers organisation med f.eks. flere kvinder. Det fortæller europæisk chef Nicolai Moresco, der selv har arbejdet med sine fordomme. "Der var en, der holdt et spejl op for mig," siger han.

Løkke åbner for digital skat på Facebook fra 2020

Den danske statsminister mener, at Danmark og Tyskland ser ens på udfordringen med at pålægge bl.a. Facebook og Google en digital skat. Det skal ske via OECD og muligvis fra 2020, mener Lars Løkke Rasmussen.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger