ITWatch

Kina hverver amerikanere til spionarbejde på Linkedin

Det sociale netværk Linkedin bliver brugt til at hverve amerikanere, som skal fungere som spioner for Kina. Målet er personer med indblik i bl.a. avancerede it-industrier. Det kinesiske udenrigsministerium afviser anklagerne.

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

Kina har iværksat en "super-aggressiv" hvervekampagne på det faglige og sociale netværkssite Linkedin for at rekruttere amerikanere som spioner. Det siger en amerikansk efterretningsleder til Reuters.

Kina går målrettet efter eksperter, som har indblik i videnskaber og avancerede it-industrier - blandt andet atomenergi, supercomputere, nanoteknologi, stealth-teknologi og avanceret miljøteknologi, siger amerikanske efterretningsfolk. 

Linkedin oplyser til Reuters, at det samarbejder med de amerikanske myndigheder om at få "identificeret" de pågældende aktiviteter for at få dem stoppet.

Efterretningschef William Evanina har appelleret til Linkedin om at lukke falske konti, der er knyttet til kinesiske spioner.

Kina afviser beskyldningerne

Evanina, der er ansvarlig for NCSC, som vurderer og bekæmper trusler mod USA fra udenlandsk spionage, siger, at Kina under kampagnen har taget kontakt til tusindvis af medlemmer af LinkedIn. 

Men han afviser at oplyse, hvor mange falske konti amerikanske efterretningsfolk har afsløret.

"Jeg så for nylig, at Twitter har annulleret millioner af falske konti, og vi vil måske bede Linkedin om også at gå den vej," siger han.

Kinas udenrigsministerium afviser de beskyldninger, som Evanina fremsætter. 

"Vi har ikke set, hvilke beviser de relevante amerikanske myndigheder har. Det, som de siger, er det rene nonsens," siger ministeriet. 

/ritzau/Reuters

Facebook under lup i Irland

Twitter suspenderer knap 500 konti for propaganda

Facebook udvikler ratingsystem, der skal bekæmpe misinformation 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs