ITWatch

Twitter suspenderer knap 500 konti for propaganda

Det sociale medie har lukket ned for i alt 770 konti - mange fra Iran - efter "koordineret manipulation".

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Twitter har suspenderet 486 konti på det sociale medie for at have deltaget i "koordineret manipulation". 

Det oplyser selskabet natten til tirsdag. 

Meldingen kommer, efter at Twitter i sidste uge suspenderede 284 konti - mange af dem fra Iran. Det skete også efter brud på selskabets regler. 

Dermed er det samlede antal af suspenderede konti oppe på 770. 

I sidste uge fjernede også Facebook hundredvis af brugere fra det sociale medie, som havde udvist "upålidelig adfærd" - størstedelen med relation til Iran.

De to internetgiganter handlede på baggrund af et tip fra selskabet Fireeye, der arbejder med cybersikkerhed.

Fireeye advarede tirsdag i sidste uge Facebook og Twitter om et "netværk", der i en koordineret indsats har promoveret iransk propaganda. Blandt andet har netværket spredt "anti-saudiarabisk, anti-israelsk og propalæstinensiske temaer".

Manipulationen på Twitter begyndte ifølge Fireeye allerede sidste år og har varet til og med denne måned.

"Men det er vigtigt at understrege, at aktiviteterne ikke ser ud til at have været direkte målrettet at påvirke det amerikanske midtvejsvalg i 2018, da det har forsøgt at ramme meget bredere end et amerikansk publikum," lød det fra selskabet i sidste uge. 

Facebook valgte at fjerne 652 sider, grupper og konti. De skulle ifølge selskabet have medvirket i en "misinformationskampagne, som forsøgte at påvirke brugere i USA, Storbritannien, Mellemøsten og Sydamerika. 

/ritzau/Reuters

Etik og moral får kandidater til at afvise techgiganter 

Silicon Valley på kinesisk

Stater presser techgiganter til øget censur på nettet 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs