ITWatch

Hemmelig retssag skal tvinge Facebook til at give adgang til krypteret tjeneste

De amerikanske myndigheder har anlagt en hemmelig retssag mod Facebook for at få adgang til beskeder sendt over samtaletjenesten Messenger.

Amerikanske myndigheder ønsker at få adgang til kommunikation på Facebooks Messenger-app i forbindelse med efterforskning af bandekriminalitet. | Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

1,2 mia. mennesker benytter hver måned Facebooks Messenger-app til at sende beskeder, billeder og andre filer. Det foregår i krypteret form, men de amerikanske myndigheder ønsker at få adgang til informationerne, som deles.

Det skriver Berlingske med henvisning til nyhedsbureauet Reuters.

Sagen er opstået på baggrund af en efterforskning af banden MS-13 i Californien. Facebook har nægtet at bryde krypteringen på Messenger, for at myndighederne kan afllæse en mistænkts samtaler.

Retssagen har indtil nu været hemmelig for offentligenheden, men tre personer med kendskab til forløbet bekræfter dens eksistens over for Reuters. Facebook såvel som det amerikanske justitsministerium afviser ifølge nyhedsbureauet at udtale sig om den igangværende sag.

Google sagsøgt for at gemme på brugernes position 

Dreng hacker Apple og snupper 90 gb data

Stater presser techgiganter til øget censur på nettet 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs