ITWatch

Hemmelig retssag skal tvinge Facebook til at give adgang til krypteret tjeneste

De amerikanske myndigheder har anlagt en hemmelig retssag mod Facebook for at få adgang til beskeder sendt over samtaletjenesten Messenger.

ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Amerikanske myndigheder ønsker at få adgang til kommunikation på Facebooks Messenger-app i forbindelse med efterforskning af bandekriminalitet. Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

1,2 mia. mennesker benytter hver måned Facebooks Messenger-app til at sende beskeder, billeder og andre filer. Det foregår i krypteret form, men de amerikanske myndigheder ønsker at få adgang til informationerne, som deles.

Det skriver Berlingske med henvisning til nyhedsbureauet Reuters.

Sagen er opstået på baggrund af en efterforskning af banden MS-13 i Californien. Facebook har nægtet at bryde krypteringen på Messenger, for at myndighederne kan afllæse en mistænkts samtaler.

Retssagen har indtil nu været hemmelig for offentligenheden, men tre personer med kendskab til forløbet bekræfter dens eksistens over for Reuters. Facebook såvel som det amerikanske justitsministerium afviser ifølge nyhedsbureauet at udtale sig om den igangværende sag.

Google sagsøgt for at gemme på brugernes position

Dreng hacker Apple og snupper 90 gb data

Stater presser techgiganter til øget censur på nettet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger