ITWatch

It-lektorer efterspørger flere sikkerhedskolleger

To lektorer på It-universitetet efterspørger yderligere politisk fokus på at tiltrække stærke cybersikkerhedshjerne til de danske læreinstitutioner og styrke Danmarks konkurrenceposition overfor Tyskland.

Foto: PR/ITU

Det er positivt, at regeringen vil afsætte 1,5 mia. kr. frem mod 2021 til at sikre Danmark mod cyberangreb, mener to lektorer på It-universitetet i Finans.

Men lektorerne Carsten Schürmann og Jari Kickbusch stiller alligevel spørgsmål ved, om det er nok. For i Tyskland er man igang med at bygge et cybersikkerhedscenter, CISPA, som skal huse over 500 forskere.

Alt i mens har Danmark ifølge en rapport fra 2018 under 20 it-sikkerhedsforskere på nationalt plan, skriver lektorerne. Det kan for det første give Tyskland konkurrencefordele, men hvad værre er:

"Tyskerne kan også ende med at støvsuge det begrænsede marked for innovative forskere på området og dermed gøre det svært for Danmark at tiltrække den nødvendige hjernekapacitet, som er en forudsætning for at fremtidssikre Danmarks cyberforsvar," skriver lektorerne, der håber på et yderligere fokus om at sætte Danmark på kortet som it-førerland.

It-rektor advarer mod humanisme-bashing: "Tendensen kræver, at jeg råber vagt i gevær"

Virksomheder jagter it-studerende ved eksamenstid 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs