ITWatch

Virksomheder jagter it-studerende ved eksamenstid

Der er rift om de største talenter inden for it-fagene, og virksomheder forsøger i høj grad at rekruttere især de ældre studerende på de afsluttende år af uddannelsen. Men de studerende har klare krav til kommende arbejdsgivere.

Studerende ved It-Universitetet. | Foto: PR/ITU

Hvis man som virksomhed ska lykkes med at rekruttere "nok" it-fagligt personale og talent til at opfylde virksomhedens behov er det ikke nok, at tilbyde høj løn. De studerende, som i stigende grad jagtes, mens de stadig er på skolebænken, har en lang række krav til deres fremtidige arbejdsgivere.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en undersøgelse foretaget af analysebureauet Universum, som har spurgt 12.000 danske studerende, om deres krav og forventninger til en kommende arbejdsplads.

Fra Universum lyder det, at de studerende i stigende grad ligger vægt på "blødere værdier", som innovationskultur og personlig udvikling, mens de gamle dyder som indholdet i opgaverne og muligheden for at bringe fagligheden i spil, dog stadig har plads i overvejelserne. En opfattelse, som Henrik Holt Larsen, professor emeritus ved CBS og ekspert i Human Resource Management og kompetenceudvikling, er enig i.

"It-folk tænder meget på de konkrete opgaver, de tekniske muligheder i jobbet, og hvor meget de kan spille med musklerne i forhold til deres faglige kompetencer. Samtidig har it fået lighedstegn med de meget personspecifikke uddannelser som læge og lærer, hvilket ses i stigende grad i dag, fordi der er tale om, at flere har en massiv uddannelse bag sig," siger han.

ITU-formand vil have en anerkendt forsker som ny rektor  

Mads Tofte satte strøm til ITU for 20 år siden: Første server blev sat op i soveværelse 

Mads Tofte forlader ITU 

ITU-professor udpeget som ny digital vismand 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs