ITWatch

Atea har ikke hensat midler til bestikkelsesdom

It-leverandøren Atea kalkulerer ikke med en dom i den verserende bestikkelsessag, som afgøres 26. juni. Selskabet har ikke hensat midler til et eventuelt retsligt nederlag.

Foto: /rtizau/Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Hvis it-selskabet Atea skulle gå hen og blive dømt for bestikkelse af offentlige embedsmænd 26. juni, skal selskabet i gang med at regne på budgetterne – Atea har nemlig ikke hensat midler i tilfælde af dom.

Det skriver Berlingske Business.

"Der er ikke foretaget hensættelser til en eventuel dom i sagen," skriver Atea i en note til årsregnskabet for 2017.

Skulle selskabet blive dømt kan det ellers få store konsekvenser. Ikke kun i den forstand, at selskabet bliver idømt en bøde, men man risikerer også at miste offentlige kunder, hvilket det offentlige indkøbsfællesskab SKI tidligere har slået fast over for ITWatch.

"I SKI ser vi med stor alvor på bestikkelse, og vi har derfor mulighed for at ophæve kontrakterne, hvis der foreligger en endelig dom for bestikkelse. Hvis det bliver tilfældet i denne sag, vil vi derfor sammen med Kammeradvokaten vurdere afgørelsen og herunder virksomhedens self cleaning nøje, og derefter konkludere hvilke skridt der skal tages," lød det fra SKI's adm. direktør, Signe Lynggaard Madsen, til ITWatch tilbage i februar.

Region H skal kunne rykke hurtigere gennem outsourcing 

SKI orienterer brugere: Bestikkelsesdom til Atea kan få konsekvenser for aftaler 

Afgørelse i Atea-sagen udskydes – igen

Atea ansætter ny salgsdirektør

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs