ITWatch

Aktivister vil hive Justitsministeriet i retten for at logge telefonopkald

Justitsminister Søren Pape (K) kan se frem til en tur i retten, hvis det står til Foreningen imod Ulovlig Logning, som på baggrund af Logningsbekendtgørelsen har stævnet ministeren. Søren Pape vil ikke udtale sig før han har stævningen i hænde.

Foto: Ritzau Scanpix/Tariq Mikkel Khan.

Foreningen imod Ulovlig Logning har indsamlet 250.000 kr. til at indlede en retssag mod justitsminister Søren Pape (K) og Justitsministeriet.

Det skriver Berlingske.

Sagen kommer på bagkant af Logningsbekendtgørelsen, som giver myndighederne mulighed for generelt og bredt at logge borgeres telefon- og internettrafik til trods for, at  EU-Domstolen tilbage i december 2016, afgjorde, at en "generel og udifferentieret" logning af alle oplysninger ikke er tilladt, mens det ikke blev vurderet som ulovligt at foretage en målrettet logning.

Hos aktivisterne er der ingen tvivl om, hvilket udfald en kommende retssag får, lyder det fra jurist og aktivist Rasmus Malver, som klart venter at vinde en eventuel sag. Og den forventning kan meget vel vise sig at holde stik.

"De (Foreningen imod Ulovlig Logning, red.) har en pointe i, at vi ikke har rettet ind efter en EU-dom, der er halvandet år gammel. Der er heller ikke kommet noget som helst frem - et lovforslag, en bekendtgørelse, et notat eller andet - som kan indikere, at noget er på vej. Så ret beset kunne den her retstilstand fortsætte, hvis ikke der kommer et ydre pres. Man kan håbe, at det her kommer til at fremskynde processen lidt," siger Lene Wacher Lentz, Ph.d.-stipendiat, til Berlingske.

Erhvervsorganisationer istemmer kritik af overvågning af danskernes teledata 

Institut for Menneskerettigheder vil have minister til at stoppe telelogning 

Aktivister vil sagsøge Søren Pape Poulsen i sag om telelogning 

Professor: Ingen tidsfrist for EU-doms implementering i dansk telelogning 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs