Erhvervsorganisationer istemmer kritik af overvågning af danskernes teledata

Logningen af danskernes teledata bør kun anvendes i sager om grov kriminalitet og terrorbekæmpelse, lyder det fra erhvervsorganisationer i fælles høringssvar.
Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Loggede data bør kun anvendes i sager om grov kriminalitet og terror. Sådan lyder det i et fælles høringssvar fra Dansk Erhverv, DI Digital, Teleindustrien, IT-Branchen og Dansk Energi.

Det skriver Information.

I dag bliver data fra telelogning blandt andet udleveret til advokater i forbindelse med sager, hvor kunder er mistænkt for ulovlig download af film. Det bør ophøre, mener erhvervsorganisationerne.

"Netop fordi ministeren lægger op til at fortsætte logningen, gør det det endnu mere påkrævet at få tilrettet reglerne, så disse loggede data ikke kan benyttes til bekæmpelse af cykeltyverier eller til, at advokater kan sende trusselsbreve til kunder om, at de mener, de har set ulovlige film på ulovlige tjenester. Det er faktisk det, de bliver brugt til i dag," siger direktør Jakob Willer fra Teleindustrien.

Revidering udskudt

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tidligere fastslået, at de gældende logningsregler ikke vil blive ophævet, før en revision er gennemført. Den er indtil videre udskudt til næste folketingsår.

Dermed vil teleselskaberne ifølge ministeren fortsat være underlagt logningspligten fra Logningsbekendtgørelsen, selvom man fra myndighedernes side har anerkendt, at de eksisterende regler ikke tager højde for EU-Domstolens afgørelse i den såkaldte Tele2-sag.

Institut for Menneskerettigheder vil have minister til at stoppe telelogning 

Aktivister vil sagsøge Søren Pape Poulsen i sag om telelogning

Professor: Ingen tidsfrist for EU-doms implementering i dansk telelogning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også