ITWatch

Konservative vil sænke beløbsgrænsen for at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft

Beløbsgrænsen skal sænkes, mener Konservative. Partiet vil ifølge Børsen give udlændinge, som tjener 325.000 kr. om året mulighed for at søge opholdstilladelse. Den grænse har Microsoft tidligere ønsket overfor ITWatch.

Står det til Konservatives skatteordfører, Anders Johansson, skal beløbsgrænsen sænkes til 325.000 kr. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Der er mangel på arbejdskraft på det danske arbejdsmarked i almindelighed og i it-branchen i særdeleshed, og derfor vil Konservative sænke beløbsgrænsen, skriver Børsen.

Beløbsgrænsen markerer, hvor høj en grundløn man som arbejdstager årligt skal have, før man kan få en opholdstilladelse via beløbsordningen.

Står det til Konservative skal den sættes ned fra de nuværende knap 418.000 kr. til 325.000 kr.

"Vi synes at på baggrund af de nye beskæftigelsestal, så bliver det endnu mere presserende, at vi gør noget, for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft indenfor beløbsordningen og i det hele taget får øget arbejdsudbuddet," siger skattefordfører Anders Johansson (K) til Børsen.

Han understreger overfor avisen, at forslaget lægger sig tæt op af regeringens linje.

ITWatch har tidligere sat fokus på, hvordan it- og robotvirksomheder kæmper med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. I den forbindelse foreslog Microsoft at sænke beløbsgrænsen til 325.000 kr., som Konservative nu lægger op til.

"Der er dygtige unge mennesker, som man kan hente fra udlandet til at fylde nogle af virksomhedernes huller. Og det er klart, at man udvider felterne ved at nedsætte kravet," forklarede adm. direktør for Microsofts udviklingscenter i Danmark, Charlotte Mark, dengang til ITWatch.

Microsoft ønsker smidigere danske udlændingeregler

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten

Regeringen vil gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft  

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs