ITWatch

Rogaczewski: Danmark halter efter når det kommer til investeringer i forskning

Nabolande som Sverige og Tyskland investerer markant mere i teknologisk forskning sammenlignet med herhjemme.

André Rogaczewski er direktør for Netcompany. | Foto: PR/Netcompany

Danmark halter bagefter andre OECD-lande, når det kommer til at investere forskningsmidler i tekniske og naturvidenskabelige discipliner, viser en undersøgelse, som Dansk Industri for nylig har gennemført. Det vækker bekymring hos André Rogaczewski, direktør for Netcompany, skriver Børsen.

"Vi ligger desværre for lavt på i forhold til de lande, vi plejer at sammenligne os med," siger André Rogaczewski, som tilføjer, at billedet dog ikke er sort-hvidt: "Der vil opstå en diskrepans i, hvad der forskes i, og hvad virksomheder vil have, når det går så hurtigt."

Det skyldes, at udvikling inden for teknologier som kunstig intelligens og robotteknologi går så hurtigt, at det er vanskeligt for den offentlige forskning at følge med i forhold til de private virksomheders ønsker til fokusområderne.

Bestyrelsesformanden for innovationsnetværket Robocluster, Tom Togsverd, peger på, at den mindre investering i teknologisk og naturvidenskabelig forskning betyder, at danske virksomheder er dårligere stillet end deres udenlandske konkurrenter.

DI: Brug flere forskningsmidler på kunstig intelligens og robotter 

Erhvervsminister åbner for flere penge til fremtidens digitale strategi 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs