ITWatch

DI: Brug flere forskningsmidler på kunstig intelligens og robotter

Videnstunge virksomheder peger på datalogi og elektroteknologi som de mest relevante forskningsområder. Alligevel går blot 3,4 pct. af offentlige forskningsmidler til områderne.

Foto: Colourbox

En større del af de offentlige forskningsbudgetter skal gå til områder som datalogi og elektronik, der bliver efterspurgt af industrien. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Industri (DI) i Jyllands-Posten.

En ny analyse fra lobbyorganisationen viser, at blot 3,4 pct. – svarende til 750 mio. kr. ud af det samlede offentlige forskningsbudget på 22 mia. kr. – bliver brugt på emner som elektronik, elektroteknik og datalogi.

Netop de tre områder ligger helt i top i en rundspørge om de mest relevante forskningsområder blandt de 300 mest forsknings- og udviklingsaktive virksomheder, som tegner sig for halvdelen af de private investeringer herhjemme.

"Vi står over for et kæmpe skifte i måden at drive virksomhed på. Alle får desperat brug for f.eks. kunstig intelligens, automatisering og robotter, og det investerer man ikke særligt meget i i Danmark. Politikerne løfter sig ikke tilstrækkeligt op i helikopterhøjde og kigger efter, om der er nogle områder, som man særligt skal prioritere," siger underdirektør i DI, Charlotte Rønhof, til Jyllands-Posten.

Kunstig intelligens skal få ledige i job 

IBM åbner startup-garage i København: Byen byder på mange talenter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs