ITWatch

Minister: Statsansatte skal have løftet digitale kompetencer

Innovationsminister Sophie Løhde (V) ønsker større fokus på digitale kompetenceløft hos statsansatte i overenskekomst. Kompetenceudviklingen skal målrettes teknologi og digitalisering. 

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Statsansatte skal have styrket deres kompetencer, så de bedre kan håndtere digitaliseringen. Sådan lyder ønsket fra innovationsminister Sophie Løhde (V) forud for overenskomstforhandlingerne med landets offentligt ansatte.

Det skriver Politiken.

"Det hænger sammen med, at vi står over for en digitalisering og automatisering, som kommer til at forandre de statslige arbejdspladser radikalt i de kommende år, og vi kan populært sagt ikke regne med, at gårsdagens kompetencer kan løse morgendagens udfordringer på et digitalt arbejdsmarked," siger Sophie Løhde til Politiken.

Hun peger på, at blot 6 pct. ud af 184 projekter med fokus på kompetenceudvikling omhandlede teknologi. Derfor ønsker man fra statens side at bruge midlerne til kompetenceudvikling mere strategisk.

Sydeuropa nærmer sig Danmarks digitale førerposition 

Nyt forskningscenter skal styrke offentlig it 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs