ITWatch

Minister: Statsansatte skal have løftet digitale kompetencer

Innovationsminister Sophie Løhde (V) ønsker større fokus på digitale kompetenceløft hos statsansatte i overenskekomst. Kompetenceudviklingen skal målrettes teknologi og digitalisering. 

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Statsansatte skal have styrket deres kompetencer, så de bedre kan håndtere digitaliseringen. Sådan lyder ønsket fra innovationsminister Sophie Løhde (V) forud for overenskomstforhandlingerne med landets offentligt ansatte.

Det skriver Politiken.

"Det hænger sammen med, at vi står over for en digitalisering og automatisering, som kommer til at forandre de statslige arbejdspladser radikalt i de kommende år, og vi kan populært sagt ikke regne med, at gårsdagens kompetencer kan løse morgendagens udfordringer på et digitalt arbejdsmarked," siger Sophie Løhde til Politiken.

Hun peger på, at blot 6 pct. ud af 184 projekter med fokus på kompetenceudvikling omhandlede teknologi. Derfor ønsker man fra statens side at bruge midlerne til kompetenceudvikling mere strategisk.

Sydeuropa nærmer sig Danmarks digitale førerposition 

Nyt forskningscenter skal styrke offentlig it 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs