Sydeuropa nærmer sig Danmarks digitale førerposition

Inden for offentlig digitalisering i EU ligger Danmark fortsat helt i front. Men mange andre lande er kommet efter det, så Danmarks føreposition er ikke så markant som tidligere, fremgår det af ny undersøgelse.
Innovationsminister Sophie Løhjde (V) er tilfreds med, at Danmark fortsætter med at blive endnu mere digitalt. | Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten
Innovationsminister Sophie Løhjde (V) er tilfreds med, at Danmark fortsætter med at blive endnu mere digitalt. | Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

De sydeuropæiske lande haler ind på Baltikum og Norden, der dog stadig er i front, viser en ny benchmarking fra Europa-Kommissionen af offentligt digitalisering i EU. Det peger på, at den digitale kløft på tværs af Europa er ved at lukke sig.

Sådan er konklusionerne i en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor det fremgår, at Danmark trods en omfattende offentlig digitalisering fortsat forbedrer sig.

Eksempelvis er de digitale tjenester blevet mere "brugerorienterede" siden sidste år, og elektroniske identiteter, elektroniske dokumenter, digital post samt basisregistre bliver i stigende grad brugt. 

Innovationsminister Sophie Løhde (V) glæder sig over konklusionerne:

"Digitaliseringen er et af vores vigtigste værktøjer til at gøre den offentlige sektor mere sammenhængende og mere borgerorienteret. Derfor er det også glædeligt at se, at Danmark igen i år er blandt de lande, som er allerlængst fremme på den digitale dagsorden. Målingerne viser dog også, at vi skal fortsætte arbejdet, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere effektiv og sammenhængende offentlig sektor, hvor det er borgernes behov, der kommer først," siger hun i en pressemeddelelse.

Regeringen afsætter en mia. til digitalisering frem til 2025

Digitaliseringen truer virksomheder og kan resultere i massive fyringsrunder  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også