ITWatch

Sydeuropa nærmer sig Danmarks digitale førerposition

Inden for offentlig digitalisering i EU ligger Danmark fortsat helt i front. Men mange andre lande er kommet efter det, så Danmarks føreposition er ikke så markant som tidligere, fremgår det af ny undersøgelse.

Innovationsminister Sophie Løhjde (V) er tilfreds med, at Danmark fortsætter med at blive endnu mere digitalt. | Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

De sydeuropæiske lande haler ind på Baltikum og Norden, der dog stadig er i front, viser en ny benchmarking fra Europa-Kommissionen af offentligt digitalisering i EU. Det peger på, at den digitale kløft på tværs af Europa er ved at lukke sig.

Sådan er konklusionerne i en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor det fremgår, at Danmark trods en omfattende offentlig digitalisering fortsat forbedrer sig.

Eksempelvis er de digitale tjenester blevet mere "brugerorienterede" siden sidste år, og elektroniske identiteter, elektroniske dokumenter, digital post samt basisregistre bliver i stigende grad brugt. 

Innovationsminister Sophie Løhde (V) glæder sig over konklusionerne:

"Digitaliseringen er et af vores vigtigste værktøjer til at gøre den offentlige sektor mere sammenhængende og mere borgerorienteret. Derfor er det også glædeligt at se, at Danmark igen i år er blandt de lande, som er allerlængst fremme på den digitale dagsorden. Målingerne viser dog også, at vi skal fortsætte arbejdet, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere effektiv og sammenhængende offentlig sektor, hvor det er borgernes behov, der kommer først," siger hun i en pressemeddelelse.

Regeringen afsætter en mia. til digitalisering frem til 2025

Digitaliseringen truer virksomheder og kan resultere i massive fyringsrunder  

Mere fra ITWatch

Kunøe: Ciscos manglende levering bremser vækst for Atea

Atea er ramt af tilbagegang, og baggrunden er leveranceproblemer fra storleverandøren Cisco. ”Det er meget skuffende, og det har stor betydning for os,” siger Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe. Han venter til efter andet kvartal for, om der skal gribes ind. Cisco vil ikke kommentere sagen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs