ITWatch

IT-Branchen glæder sig over farvel til skat på fri telefon

Skatten på fri telefon og internet bliver afskaffet fra 2020, og det er sød musik i ørene hos IT-Branchen. "Multimedieskatten har fra starten været en væksthæmmer for det digitale Danmark," lyder det fra direktør.

Birgitte Hass, direktør, IT-Branchen. | Foto: Mark Thyrring

Skatten på arbejdsgiverbetalt telefon og internet er snart fortid. Regeringen og Dansk Folkeparti er som et led i finanslovsaftalen, der faldt på plads i går, fredag, blevet enige om at afskaffe skatten fra 2020.

Planerne om at ophæve skatten på fri telefon og internet vækker glæde hos brancheorganisationen IT-Branchen.

"Multimedieskatten har fra starten været en væksthæmmer for det digitale Danmark. Rigtig mange har behov for at kunne tilgå det digitale indhold på deres arbejdsplads, når og hvor det passer dem. Men beskatningen har indtil nu begrænset adgangen til f.eks. en smartphone," lyder det i en skriftlig kommentar fra Birgitte Hass, direktør hos IT-Branchen, til ITWatch.

I 2018 skal danskerne, der får stillet internet og telefon til rådighed af deres arbejdsgiver, betale skat af 2800 kr. I finansloven bliver der afsat 540 mio. kr. i 2020 til at finansiere afskaffelsen af multimedieskatten. Det beløb stiger løbende til 700 mio. kr. i 2025.

Mere tilgængelige arbejdsredskaber

IT-Branchen håber på, at afskaffelsen af skatten vil betyde større udbredelse af bl.a. smartphones.

"De digitale værktøjer som smartphone og laptop er arbejdsredskaber, som skaber fleksibilitet og produktivitet til glæde for både arbejdstager og arbejdsgiver," skriver Birgitte Hass og fortsætter:

"Med bortfaldet af multimedieskatten kan vi se frem til, at de digitale arbejdsredskaber bliver tilgængelige for en endnu bredere del af den danske arbejdsstyrke, hvilket igen vil betyde øget vækst."

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs