EU-lande når til enighed om fælles køreplan for 5G-udrulning

EU-borgere kan se frem til mere højhastighedsbredbånd, efter medlemslandene er blevet enige om en række pejlemærker for udrulning af 5G.
Foto: Jeppe B. Nielsen
Foto: Jeppe B. Nielsen

Selvkørende biler, mere automatisering og ikke mindst hurtigere mobilt bredbånd. Der ligger et stort potentiale i 5G, der er rykket et skridt nærmere, efter EU-landene er blevet enige om en fælles køreplan med pejlemærker for udrulningen af teknologien.

Køreplanen er positivt nyt for fremtidige investeringer, lyder det fra energi-, forsynings og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

"Der ligger et kæmpe potentiale i 5G, som vi skal gøre alt, hvad vi kan for at realisere. Udrulning af 5G-mobilnettet vil kræve betydelige private investeringer. Så fra politisk hold er det vigtigt, at vi sørger for nogle fornuftige rammevilkår og udstikker brugbare pejlemærker," udtaler Lars Chr. Lilleholt (V) i meddelelsen.

Han peger på, at EU-landene, Europa-Parlamentet og Kommissionen er i gang med et serviceeftersyn af de centrale EU-regler på teleområdet. Det skal fremme udrulningen af 5G-teknologien.

"Vi kigger blandt andet på, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt at investere i den digitale infrastruktur, og om vi kan fjerne nogle af de barrierer, der potentielt kan holde 5G-udrulingen i EU tilbage," siger energi-, forsynings og klimaministeren.

Ministre afliver EU-tilsyn for elektronisk kommunikation  

Succes for 5G i Europa afhænger af samarbejdsvilje 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter