ITWatch

EU-lande når til enighed om fælles køreplan for 5G-udrulning

EU-borgere kan se frem til mere højhastighedsbredbånd, efter medlemslandene er blevet enige om en række pejlemærker for udrulning af 5G.

Foto: Jeppe B. Nielsen

Selvkørende biler, mere automatisering og ikke mindst hurtigere mobilt bredbånd. Der ligger et stort potentiale i 5G, der er rykket et skridt nærmere, efter EU-landene er blevet enige om en fælles køreplan med pejlemærker for udrulningen af teknologien.

Køreplanen er positivt nyt for fremtidige investeringer, lyder det fra energi-, forsynings og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

"Der ligger et kæmpe potentiale i 5G, som vi skal gøre alt, hvad vi kan for at realisere. Udrulning af 5G-mobilnettet vil kræve betydelige private investeringer. Så fra politisk hold er det vigtigt, at vi sørger for nogle fornuftige rammevilkår og udstikker brugbare pejlemærker," udtaler Lars Chr. Lilleholt (V) i meddelelsen.

Han peger på, at EU-landene, Europa-Parlamentet og Kommissionen er i gang med et serviceeftersyn af de centrale EU-regler på teleområdet. Det skal fremme udrulningen af 5G-teknologien.

"Vi kigger blandt andet på, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt at investere i den digitale infrastruktur, og om vi kan fjerne nogle af de barrierer, der potentielt kan holde 5G-udrulingen i EU tilbage," siger energi-, forsynings og klimaministeren.

Ministre afliver EU-tilsyn for elektronisk kommunikation  

Succes for 5G i Europa afhænger af samarbejdsvilje 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs