ITWatch

Digitale kompetencer er stort krav fra arbejdsgivere

Uddannelse i ny teknologi må i langt højere grad ind i videregående uddannelser, mener FTF. Det skriver fagforeningen i en meddelelse.

Foto: Arkiv/Jacob Erhbahn/Polfoto

Arbejdsgivere efterspørger i stigende grad digitale kompetencer hos folkeskolelærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere.

Det fremgår af en meddelelse fra FTF, der refererer en undersøgelse baseret på samtlige elektroniske jobopslag for de fire faggrupper siden 2008.

Kravene går på at de nye medarbejdere skal kunne håndtere elektronisk sagsbehandling og post, deltage i telekonferencer, bruge i iPads, smartphones og Smartboards og sociale medier i en professionel sammenhæng og kommunikere på platforme som fx Meebook, skriver FTF.

Digitale kompetencer var et krav fra arbejdsgiverne i 28 procent af jobopslagene i 2016. De samme krav udgjorde 11 procent af jobopslagene i 2008.

"De nye krav på arbejdsmarkedet stiller markant nye krav til, at ansatte med videregående uddannelser får kompetencer til bruge ny teknologi i forbindelse med deres kernefaglighed. Der er både behov for en massiv efteruddannelse for denne her type af medarbejdere - og for at udvikle deres grunduddannelser", siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.

De mest digitalt krævende er folkeskolerne, hvor øget digitale krav er steget mest.

Kræftprøver forsvinder i it-system 

Atea om stort AV-udbud: Det er os, der har vundet 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs